Logo magazínu

Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin

4 / 10
Prohlédnout znovu

Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin

Těsto je podobné tomu na palačinky a narozdíl od bublaniny se v clafoutis dávají třešně do zapékací misky nebo formy jako první | iStock
Kořeny oblíbeného štrúdlu sahají do sousedního Rakouska. A v letní sezóně se ten s třešněmi přímo nabízí | iStock
Video se připravuje ...
Clafoutis je připravený během pár minut a nabízí snadnou možnost, jak využít sezónní ovoce | iStock
Clafoutis vás příjemně překvapí svojí vláčnou konzistencí, vzdáleně připomínající pudink | iStock
Vyzkoušejte oblíbený clafoutis také s jahodami nebo borůvkami | iStock
Třešňový závin s mákem si oblíbíte pro jeho rychlou přípravu i sladkokyselou chuť | iStock
V zimě do závinu místo čerstvých třešní použijte ty mražené nebo klidně jen kompot či džem | iStock
Předchůdce tiramisu lze vystopovat ve středověkých Benátkách a Sieně, nicméně tiramisu, jak ho známe, vzniklo až koncem 60. let v italském Trevisu | iStock
Třešňové tiramisu | iStock