Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
3
/
9
Prohlédnout znovu
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Předchůdce tiramisu lze vystopovat ve středověkých Benátkách a Sieně, nicméně tiramisu, jak ho známe, vzniklo až koncem 60. let v italském Trevisu
|
iStock
Kořeny oblíbeného štrúdlu sahají do sousedního Rakouska. A v letní sezóně se ten s třešněmi přímo nabízí
|
iStock
Clafoutis je připravený během pár minut a nabízí snadnou možnost, jak využít sezónní ovoce
|
iStock
Clafoutis vás příjemně překvapí svojí vláčnou konzistencí, vzdáleně připomínající pudink
|
iStock
Těsto je podobné tomu na palačinky a narozdíl od bublaniny se v clafoutis dávají třešně do zapékací misky nebo formy jako první
|
iStock
Vyzkoušejte oblíbený clafoutis také s jahodami nebo borůvkami
|
iStock
Třešňový závin s mákem si oblíbíte pro jeho rychlou přípravu i sladkokyselou chuť
|
iStock
V zimě do závinu místo čerstvých třešní použijte ty mražené nebo klidně jen kompot či džem
|
iStock
Už máte červencové číslo časopisu F.O.O.D.?
|
F.O.O.D.