Polévka z rajčat je letním hitem: Gazpacho, rajčatová se smetanou, z pečených rajčat i s pestem
Rajčatová polévka chutná skvěle nejen s křupavými krutony, ale také s opraženými semínky nebo bylinkovým pestem
|
iStock
Rajčatovou polévku si můžete připravit celoročně, nejlépe však chutná z čerstvých plodů
|
iStock
V zimě ale klidně sáhněte po kvalitních sekaných rajčatech v plechovce
|
F.O.O.D.
Pokud máte 20 minut času navíc, rajčata nejdřív upečte v troubě. Získají výraznější a sladší chuť
|
iStock
Husté teplé polévky se hodí jako lehký oběd nebo večeře
|
iStock
Studené polévky jsou nejen rychle hotové, ale také skvěle zasytí a navíc příjemně osvěží
|
F.O.O.D.
Asi nejznámější studenou polévkou z rajčat a další zeleniny je španělské gazpacho
|
iStock
Rajčatový krém Samorejo můžete servírovat samotný jen s čerstvou bagetkou, skvěle ho ale doplní plátky uzené ryby nebo na kostičky nakrájená sušená šunka a nasekané vařené vajíčko
|
iStock