Jak grilovat ryby: Které vybrat, jak je připravit, ochutit a na co si dát pozor
3
/
13
Prohlédnout znovu
Jak grilovat ryby: Které vybrat, jak je připravit, ochutit a na co si dát pozor
Čerstvá ryba není cítit rybinou, jak se často lidé domnívají
|
iStock
Výhodou ryb je, že se nemusí dlouhé hodiny dopředu nakládat do příliš výrazných kořeněných marinád. Ty jsou naopak spíš na škodu
|
iStock
Ze sladkovodních se na gril hodí pstruh, kterého ale nesmíte grilovat dlouho, jinak se rozpadne. Báječně chutná i candát či siven
|
iStock
Ryby z grilu jsou skutečnou pochoutkou
|
iStock
Výběr čerstvých mořských ryb už je i u nás poměrně široký
|
iStock
Na ochucení ryb vám bohatě stačí sůl, bylinky, citron a olej
|
iStock
Makrela je určitě nejvíce grilovanou rybou u nás. Má dvě základní výhody – je tučná, takže se snižuje riziko, že ji extrémně vysušíte, a je cenově dostupná
|
iStock
Náš kapr je naopak při grilování neprávem opomíjenou rybou
|
iStock
Mořský okoun má načervenalé, ale ne přímo tmavé maso
|
iStock
Platýse grilujte na nízkou teplotu, jedná se o plochou rybu. Při grilování na vysokou teplotu by se mohl rychle spálit. Grilujte po dobu cca 10 minut z každé strany
|
iStock
Pražma, nebo také česky doráda, je skvělá mořská ryba vynikající chuti, na grilování je jak stvořená
|
iStock
Filety lososa grilujte na dobře naolejovaném grilu cca 6–8 minut z každé strany
|
iStock
Steak z tuňáka je minutková záležitost. Na roštu ho nenechte déle, minutu, minutu a půl z každé strany. Záleží ale samozřejmě i na výšce masa
|
iStock