Logo magazínu

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší

5 / 11
Prohlédnout znovu

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší

Celé mražené jahody spotřebujte nejlépe do třech měsíců, skladovat je ale můžete rok | iStock
Ze zmrzlé dřeně zase rychle připravíte vynikající domácí jahodovou limonádu | iStock
Čerstvě natrhané jahody chutnají božsky! Relativně rychle se ale kazí. Pokud si je chcete uchovat na horší časy v té nejčerstvější podobě, vsaďte na mrazák | iStock
Mražené jahody můžete použít do bublanin, koláčů, knedlíků, ale i pro přípravu koktejlů, freshů a smoothie | iStock
S jejich zpracováním příliš neotálejte, udělejte to nejlépe ještě v den sběru | iStock
Z mražených jahod si na Vánoce můžete připravit třeba vynikající domácí nanuky | iStock
Omyté jahody nechte před zamrazením úplně uschnout | iStock
Díky zásobám si tak v zimě můžete pochutnat třeba na knedlících s jahodovou omáčkou | Istock
Tahle snídaně vás v zimě nakopne. Navíc je ovocná kaše ze zmrzlých jahod nádherně hustá | istock
Nezralé, poškozené a plesnivé plody vyřaďte, mrazte jen ty pevné a neporušené | istockphoto
Zmrzlé jahody stačí rozmixovat s mlékem a osvěžující koktejl je hotový | iStock