Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
3
/
11
Prohlédnout znovu
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Celé mražené jahody spotřebujte nejlépe do třech měsíců, skladovat je ale můžete rok
|
iStock
Ze zmrzlé dřeně zase rychle připravíte vynikající domácí jahodovou limonádu
|
iStock
Čerstvě natrhané jahody chutnají božsky! Relativně rychle se ale kazí. Pokud si je chcete uchovat na horší časy v té nejčerstvější podobě, vsaďte na mrazák
|
iStock
Mražené jahody můžete použít do bublanin, koláčů, knedlíků, ale i pro přípravu koktejlů, freshů a smoothie
|
iStock
S jejich zpracováním příliš neotálejte, udělejte to nejlépe ještě v den sběru
|
iStock
Z mražených jahod si na Vánoce můžete připravit třeba vynikající domácí nanuky
|
iStock
Omyté jahody nechte před zamrazením úplně uschnout
|
iStock
Díky zásobám si tak v zimě můžete pochutnat třeba na knedlících s jahodovou omáčkou
|
Istock
Tahle snídaně vás v zimě nakopne. Navíc je ovocná kaše ze zmrzlých jahod nádherně hustá
|
istock
Nezralé, poškozené a plesnivé plody vyřaďte, mrazte jen ty pevné a neporušené
|
istockphoto
Zmrzlé jahody stačí rozmixovat s mlékem a osvěžující koktejl je hotový
|
iStock