Grilovaná krkovice podle šéfkuchařů: Jak vybrat dobré maso, jak ho naložit a připravit
Steaky budou ještě chutnější a šťavnatější, když je necháte před servírováním pár minut odpočívat na prkénku.
|
iStock
Pokud si chcete pochutnat, nekupujte balené namarinované steaky, skočte si raději k řezníkovi pro nějaký pěkný kus čerstvé krkovice vcelku.
|
iStock
Krkovici doma nakrájejte na stejnoměrné, silnější plátky, vysoké přibližně 2 centimetry, a ty rozhodně nerozklepávejte. Tenčí plátek se rychle vypeče.
|
iStock
Zapomeňte také na kupované marinády v sáčku, ideální nejsou ani různé kořenící směsi pro přípravu marinád, které obvykle obsahují velké množství soli. Připravte si raději marinádu vlastní.
|
iStock
Přidat do ní můžete i různé koření, jako jsou například čerstvě nadrcený pepř či mleté feferonky.
|
iStock
oblíbená je i marináda z kečupu, česneku a pepře.
|
iStock
Nezapomeňte na to, že marinování se nedá uspěchat. Steaky naložte minimálně 4 hodiny před samotným grilováním, aby se chuť bylinek a koření stačila „vsáknout“ do masa.
|
iStock
Video se připravuje ...
Nezapomeňte rošt vždy po grilování nejlépe drátěným kartáčem zbavit jakýchkoliv zbytků jídla, jinak se vám na něj bude maso během přípravy přichytávat.
|
iStock
Před tím, než na rošt položíte maso, gril opravdu dobře rozpalte. Intenzivní chuť, šťavnatost a vůni grilovaného masa získáte totiž jen grilováním nad přímým žárem.
|
iStock
Investujte do kvalitního grilovacího náčiní, bude se vám hodit.
|
iStock