Logo magazínu

Grilovaná krkovice podle šéfkuchařů: Jak vybrat dobré maso, jak ho naložit a připravit

4 / 12
Prohlédnout znovu

Grilovaná krkovice podle šéfkuchařů: Jak vybrat dobré maso, jak ho naložit a připravit

Steaky budou ještě chutnější a šťavnatější, když je necháte před servírováním pár minut odpočívat na prkénku. | iStock
Pokud si chcete pochutnat, nekupujte balené namarinované steaky, skočte si raději k řezníkovi pro nějaký pěkný kus čerstvé krkovice vcelku. | iStock
Krkovici doma nakrájejte na stejnoměrné, silnější plátky, vysoké přibližně 2 centimetry, a ty rozhodně nerozklepávejte. Tenčí plátek se rychle vypeče. | iStock
Zapomeňte také na kupované marinády v sáčku, ideální nejsou ani různé kořenící směsi pro přípravu marinád, které obvykle obsahují velké množství soli. Připravte si raději marinádu vlastní. | iStock
Přidat do ní můžete i různé koření, jako jsou například čerstvě nadrcený pepř či mleté feferonky. | iStock
oblíbená je i marináda z kečupu, česneku a pepře. | iStock
Nezapomeňte na to, že marinování se nedá uspěchat. Steaky naložte minimálně 4 hodiny před samotným grilováním, aby se chuť bylinek a koření stačila „vsáknout“ do masa. | iStock
Video se připravuje ...
Nezapomeňte rošt vždy po grilování nejlépe drátěným kartáčem zbavit jakýchkoliv zbytků jídla, jinak se vám na něj bude maso během přípravy přichytávat. | iStock
Před tím, než na rošt položíte maso, gril opravdu dobře rozpalte. Intenzivní chuť, šťavnatost a vůni grilovaného masa získáte totiž jen grilováním nad přímým žárem. | iStock
Investujte do kvalitního grilovacího náčiní, bude se vám hodit. | iStock
Video se připravuje ...