Mražení potravin bez chyby: Pozor na teplotu, způsob ukládání i délku skladování potravin
Borůvky a drobné ovoce zmrazujte odděleně a nepoškozené, aby se neslepily v neidentifikovatelnou hroudu
|
iStock
Sledujte piktogramy na mrazáku. Napoví vám, jak dlouho konkrétní potraviny vydrží
|
iStock
Při správném používání mrazáku si potraviny zachovají všechny výživné látky i původní chuť
|
iStock
Při ukládání potravin vsaďte na speciální sáčky se zipem určené do mrazničky a na plastové uzavíratelné nádoby
|
iStock
Nezapomeňte na obal napsat informaci o tom, co je vlastně obsahem balení, za pár dní už si to totiž pamatovat nebudete a ze zmrzlé kostky nebo kusu ojíněného masa toho moc nepoznáte
|
iStock
Abyste se ve stáří zmražených potravin orientovali, vždy si na všechny sáčky i krabičky napište datum, kdy jste je do mrazáku uložili
|
iStock
Pozor na přeplněný mrazák, nemůže v něm cirkulovat vzduch
|
iStock
Když už nastane situace, že máte prázdný mrazák, dejte do něj alespoň pár tvořítek na led naplněných vodou
|
iStock
Nezapomeňte také na to, že mrazák by se měl odmrazovat a čistit ideálně dvakrát do roka. Jakmile se totiž tvoří uvnitř mrazáku vrstva ledu, efektivita klesá
|
iStock