Logo magazínu

Mražení potravin bez chyby: Pozor na teplotu, způsob ukládání i délku skladování potravin

4 / 9
Prohlédnout znovu

Mražení potravin bez chyby: Pozor na teplotu, způsob ukládání i délku skladování potravin

Borůvky a drobné ovoce zmrazujte odděleně a nepoškozené, aby se neslepily v neidentifikovatelnou hroudu | iStock
Sledujte piktogramy na mrazáku. Napoví vám, jak dlouho konkrétní potraviny vydrží | iStock
Při správném používání mrazáku si potraviny zachovají všechny výživné látky i původní chuť | iStock
Při ukládání potravin vsaďte na speciální sáčky se zipem určené do mrazničky a na plastové uzavíratelné nádoby | iStock
Nezapomeňte na obal napsat informaci o tom, co je vlastně obsahem balení, za pár dní už si to totiž pamatovat nebudete a ze zmrzlé kostky nebo kusu ojíněného masa toho moc nepoznáte | iStock
Abyste se ve stáří zmražených potravin orientovali, vždy si na všechny sáčky i krabičky napište datum, kdy jste je do mrazáku uložili | iStock
Pozor na přeplněný mrazák, nemůže v něm cirkulovat vzduch | iStock
Když už nastane situace, že máte prázdný mrazák, dejte do něj alespoň pár tvořítek na led naplněných vodou | iStock
Nezapomeňte také na to, že mrazák by se měl odmrazovat a čistit ideálně dvakrát do roka. Jakmile se totiž tvoří uvnitř mrazáku vrstva ledu, efektivita klesá | iStock