Logo magazínu

Dezerty s jedlými květy a bylinkami: Tvarohová bábovka, mátové věnečky i malinový naked cake

3 / 14
Prohlédnout znovu

Dezerty s jedlými květy a bylinkami: Tvarohová bábovka, mátové věnečky i malinový naked cake

Zkuste příště věnečky místo hutným vanilkovým krémem naplnit šlehačkou ochucenou cukrem utřeným s mátou | F.O.O.D.
Chuť čerstvého tymiánu skvěle souzní s čerstvými voňavými malinami a lehkým smetanovým krémem | F.O.O.D.
Nahé dorty v posledních letech zažívají boom | iStock
Jedlými květy můžete ozvláštnit i obyčejné máslové sušenky | F.O.O.D.
Stačí jen dort potřít krémem, ozdobit čerstvými květy, ovocem a bylinkami | iStock
Bazalkový cukr dodá tvarohovým bábovičkyám šmrnc | F.O.O.D.
Pokrmu dodají netradiční příchuť, ozvláštní ho ale především vizuálně | iStock
Díky pestrým kvítkům violky i jinak obyčejné dezerty doslova rozkvetou | F.O.O.D.
Nejvíc se čerstvé květy vyjímají na nahých dortech | iStock
Luxusně působí kombinace výrazně žlutého manga a sytě fialových květů | F.O.O.D.
Dalším z gastronomických trendů, který ve své kuchyni bez problémů můžete aplikovat i vy, je používání jedlých květin | iStock
Největší využití pro ně najdete při zdobení sladkých dezertů | iStock
Často používané v cukrářství jsou květy violky trojbarevné | iStock
Do salátů zase můžete použít květy pampelišek | iStock