Logo magazínu

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli

2 / 14
Prohlédnout znovu

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli

Pokud máte jogurt rádi kyselejší, nechte ho fermentovat déle | iStock
Domácí jogurt chutná nejlépe s domácí granolou! | istock
Výrobou domácího jogurtu ušetříte peníze i produkci plastů | istock
Důležité je, aby byl jogurt, který použijete jako startovací kulturu, co nejčerstvější a měl lomivou, ne táhlou strukturu | iStock
Pokud chcete mít jogurt opravdu hustý, můžete do mléka přidat ještě 4 lžičky sušeného mléka | iStock
Podávat ho můžeme jen tak, ochutit se ale dá třeba müsli, vločkami, čerstvým ovocem, semínky, ořechy nebo džemem | iStock
Studenou okurkovou polévku neboli tarator oceníte v létě | iStock
Připravte jogurtové dezerty s domácí granolou, červeným pomerančem a mátou | istock
Když ho rozmixujete s čerstvým či mraženým ovocem, vznikne vám chutné a osvěžující smoothie | iStock
Bílý jogurt může být základem i pro celou řadu salátových zálivek a dipů | iStock
Přidejte do něj vločky a čerstvé ovoce a máte raz dva hotovou výživnou snídani | iStock
Ve skleničce si můžete snídani odnést do práce nebo do školy | istock
Servírovat ho můžete i jako snack s čerstvou zeleninou | iStock
U domácího jogurtu máte stoprocentní jistotu, že neobsahuje žádné potencionálně nebezpečné konzervanty, dochucovadla, éčka, náhražky ani barviva | iStock