Domácí gnocchi: snadný recept na italskou klasiku, kterou připravíte během pár minut
4
/
15
Prohlédnout znovu
Domácí gnocchi: snadný recept na italskou klasiku, kterou připravíte během pár minut
Klasika se špenátem a parmazánem
|
iStock
Gnocchi s pestem jsou jedno z nejjednodušších jídel a přitom to tak vůbec nevypadá
|
iStock
Na přípravu pravých italských gnocchi vám stačí tři ingredience a špetka soli
|
iStock
Těsto zpracovávejte na válu nebo pracovní ploše
|
iStock
Gnocchi: Z hotového těsta udělejte válečky o průměru asi 1–1,5 centimetru
|
iStock
Ty nakrájejte na stejně velké špalíčky
|
iStock
Ty ozdobte typickým otiskem podlouhlých hrotů vidličky
|
iStock
Hotové gnocchi každý lehce poprašte moukou, neměly by se dotýkat, aby se k sobě nepřilepily, a nechte je rozložené na válu či tácu alespoň 20 minut oschnout
|
iStock
Gnocchi můžete i lehce zasmažit na pánvi
|
iStock
Gnocchi skvěle chutnají například s boloňskou omáčkou
|
iStock
Podávat je ale můžete ochucené jen pestem
|
iStock
Milovníkům hub zase zachutnají se smetanovou houbovou omáčkou
|
iStock
Italové gnocchi také rádi zapékají s omáčkou z čerstvých rajčat
|
iStock
Gnocchi snadno připravíte sami doma
|
iStock
S těmi kupovanými trvanlivými se nedají srovnat
|
iStock