Logo magazínu

Domácí gnocchi: snadný recept na italskou klasiku, kterou připravíte během pár minut

1 / 15
Prohlédnout znovu

Domácí gnocchi: snadný recept na italskou klasiku, kterou připravíte během pár minut

Klasika se špenátem a parmazánem | iStock
Gnocchi s pestem jsou jedno z nejjednodušších jídel a přitom to tak vůbec nevypadá | iStock
Na přípravu pravých italských gnocchi vám stačí tři ingredience a špetka soli | iStock
Těsto zpracovávejte na válu nebo pracovní ploše | iStock
Gnocchi: Z hotového těsta udělejte válečky o průměru asi 1–1,5 centimetru | iStock
Ty nakrájejte na stejně velké špalíčky | iStock
Ty ozdobte typickým otiskem podlouhlých hrotů vidličky | iStock
Hotové gnocchi každý lehce poprašte moukou, neměly by se dotýkat, aby se k sobě nepřilepily, a nechte je rozložené na válu či tácu alespoň 20 minut oschnout | iStock
Gnocchi můžete i lehce zasmažit na pánvi | iStock
Gnocchi skvěle chutnají například s boloňskou omáčkou | iStock
Podávat je ale můžete ochucené jen pestem | iStock
Milovníkům hub zase zachutnají se smetanovou houbovou omáčkou | iStock
Italové gnocchi také rádi zapékají s omáčkou z čerstvých rajčat | iStock
Gnocchi snadno připravíte sami doma | iStock
S těmi kupovanými trvanlivými se nedají srovnat | iStock