Logo magazínu

Jak pěstovat, sklízet a zpracovat rebarboru, aby vám vydržela do další sezóny

3 / 14
Prohlédnout znovu

Jak pěstovat, sklízet a zpracovat rebarboru, aby vám vydržela do další sezóny

Zavaříte-li rebarboru, v zimě jako když ji najdete. Do koláčů i k masu | iStock
Řapíky mohou mít různou barvu. Od zelené až po sytě rudou | iStock
Rebarbora vydrží v lednici až 3 týdny | iStock
Listovou čepel hned odřežte, nechte jen vějířovitý, asi dvoucentimetrový až třícentimetrový kousek, aby řapík nevysychal a nezvadl | iStock
Video se připravuje ...
Před přípravou sklizené řapíky dobře omyjte, spařte horkou vodou a nožem pak odspodu stáhněte tuhá vlákna, která jsou podobná jako u řapíkatého celeru | iStock
Naše babičky reveň nejraději nakládaly do cukrového sirupu | iStock
Příprava džemu z rebarbory je snadná | iStock
Kvůli obsahu kyseliny šťavelové je tato zelenina poměrně kyselá, nebojte se proto ji dosladit | iStock
Oloupané řapíky nakrájejte na několikacentimetrové kousky, rozložte je v jedné vrstvě na tác, dejte je na 2 hodiny zamrazit a pak je nasypte do sáčku určeného ke skladování potravin | iStock
Chuť rebarbory skvěle doplní jahody | iStock
Nálev můžeme zpestřit pomerančovou kůrou, skořicí a několika hřebíčky, badyánem nebo třeba kouskem zázvoru, po svaření vše vytáhněte | iStock
Zmraženou i zavařenou rebarboru můžete pak mimo sezónu použít pro přípravu koláčů a dalších moučníků | iStock
Čerstvá reveň vám v lednici vám vydrží 1–2 týdny | iStock