Jak pěstovat, sklízet a zpracovat rebarboru, aby vám vydržela do další sezóny
1
/
13
Prohlédnout znovu
Jak pěstovat, sklízet a zpracovat rebarboru, aby vám vydržela do další sezóny
Zavaříte-li rebarboru, v zimě jako když ji najdete. Do koláčů i k masu
|
iStock
Řapíky mohou mít různou barvu. Od zelené až po sytě rudou
|
iStock
Rebarbora vydrží v lednici až 3 týdny
|
iStock
Listovou čepel hned odřežte, nechte jen vějířovitý, asi dvoucentimetrový až třícentimetrový kousek, aby řapík nevysychal a nezvadl
|
iStock
Před přípravou sklizené řapíky dobře omyjte, spařte horkou vodou a nožem pak odspodu stáhněte tuhá vlákna, která jsou podobná jako u řapíkatého celeru
|
iStock
Naše babičky reveň nejraději nakládaly do cukrového sirupu
|
iStock
Příprava džemu z rebarbory je snadná
|
iStock
Kvůli obsahu kyseliny šťavelové je tato zelenina poměrně kyselá, nebojte se proto ji dosladit
|
iStock
Oloupané řapíky nakrájejte na několikacentimetrové kousky, rozložte je v jedné vrstvě na tác, dejte je na 2 hodiny zamrazit a pak je nasypte do sáčku určeného ke skladování potravin
|
iStock
Chuť rebarbory skvěle doplní jahody
|
iStock
Nálev můžeme zpestřit pomerančovou kůrou, skořicí a několika hřebíčky, badyánem nebo třeba kouskem zázvoru, po svaření vše vytáhněte
|
iStock
Zmraženou i zavařenou rebarboru můžete pak mimo sezónu použít pro přípravu koláčů a dalších moučníků
|
iStock
Čerstvá reveň vám v lednici vám vydrží 1–2 týdny
|
iStock