Logo magazínu

Pickles: Recept na domácí kvašenou zeleninu, pochutinu nabitou zdravím

1 / 15
Prohlédnout znovu

Pickles: Recept na domácí kvašenou zeleninu, pochutinu nabitou zdravím

Domácí kvašení zelenina | iStock
Video se připravuje ...
Kvašení zlepšuje stravitelnost vláken zeleniny, ta přitom ale zůstává stále křupavá a křehká | iStock
Na přípravu kvašené zeleniny potřebujete jen vhodnou nádobu a sůl | iStock
Nařezanou zeleninu je nutné důkladně upěchovat | iStock
Vynikající jsou i fermentované citrony, které jsou oblíbené především v arabských zemích | iStock
Celou zeleninu zalijte slaným lákem, aby byla všechna ponořena | iStock
Vyrobit si můžete i kvašený salát | iStock
Vyzkoušejte třeba salát z kvašeného zelí a paprik. Pro větší pestrost použijte červenou, žlutou, zelenou i oranžovou | iStock
Video se připravuje ...
Skvěle chutná kvašená pikantní bílá ředkev | iStock
K zelenině můžete přidat i koření podle chuti | iStock
Kimči je doslova zázračný životabudič | iStock
Kvašená zelenina má poměrně dlouhou trvanlivost, důležité ale je, aby byla stále ponořena ve šťávě, jinak by mohla chytit plíseň | iStock
Nebojte se zkombinovat všechny druhy zeleniny, které máte rádi | iStock