Pickles: Recept na domácí kvašenou zeleninu, pochutinu nabitou zdravím
3
/
13
Prohlédnout znovu
Pickles: Recept na domácí kvašenou zeleninu, pochutinu nabitou zdravím
Kvašená zelenina si najde místo ve vaší kuchyni a už z ní neodejde
|
iStock
Populární „kvašáky“, tedy mléčně kvašené okurky, jsou chuťově oblíbenější než klasické sterilované okurky ve sladkokyselém nálevu
|
iStock
Na přípravu kvašené zeleniny potřebujete jen vhodnou nádobu a sůl
|
iStock
Nařezanou zeleninu je nutné důkladně upěchovat
|
iStock
Vynikající jsou i fermentované citrony, které jsou oblíbené především v arabských zemích
|
iStock
Celou zeleninu zalijte slaným lákem, aby byla všechna ponořena
|
iStock
Vyzkoušejte třeba salát z kvašeného zelí a paprik. Pro větší pestrost použijte červenou, žlutou, zelenou i oranžovou
|
iStock
Skvěle chutná kvašená pikantní bílá ředkev
|
iStock
K zelenině můžete přidat i koření podle chuti
|
iStock
Kimči je doslova zázračný životabudič
|
iStock
Kvašená zelenina má poměrně dlouhou trvanlivost, důležité ale je, aby byla stále ponořena ve šťávě, jinak by mohla chytit plíseň
|
iStock
Nebojte se zkombinovat všechny druhy zeleniny, které máte rádi
|
iStock
Kvašení zlepšuje stravitelnost vláken zeleniny, ta přitom ale zůstává stále křupavá a křehká
|
iStock