Logo magazínu

Jak péct koláče, buchty a další moučníky? Těchto chyb se vyvarujte!

1 / 8
Prohlédnout znovu

Jak péct koláče, buchty a další moučníky? Těchto chyb se vyvarujte!

Dokonalá bábovka bez karambolů díky těmto trikům | iStock
I když mouka dnes už obsahuje protihrudkující přísady, prosetím ji krásně provzdušníte | istock
Pokud se chystáte péct, je dobré vždy myslet dopředu na to, že je potřeba suroviny z lednice vyndat dostatečně dopředu, aby se stačily ohřát na pokojovou teplotu | iStock
Díky prosetým ingrediencím bude ve výsledku třená bábovka krásně jemná a nadýchaná | iStock
Jedlá soda nahradí prášek do pečení, nezapomeňte ale, že těsta kypřená sodou musí co nejrychleji do trouby. Pokud necháte naplněnou formu či pekáček stát na lince nebo stole, těsto takzvaně spadne a po upečení nebude nadýchané | iStock
Při pečení piškotového těsta nenakukujte do trouby příliš brzo, vyčkejte, až piškot začne růžovět, teprve pak můžete troubu otevřít | istock
Během první poloviny pečení troubu neotvírejte zbytečně, aby těsto v důsledku prudkého ochlazení nespadlo | iStock
Naučte se triky, díky nimž budou vaše moučníky dokonalé | istock