Logo magazínu

Smažený řízek: Recept a triky profesionálů, jak připravit ten nejlepší. Znáte je?

3 / 11
Prohlédnout znovu

Smažený řízek: Recept a triky profesionálů, jak připravit ten nejlepší. Znáte je?

Víte, že telecí maso patří i do pravého Vídeňského řízku? | profimedia
Maso naklepávejte zlehka, ať nejsou řízky příliš tenké | iStock
Mouku na trojobal použijte polohrubou | iStock
Do rozšlehaného vajíčka nepřidávejte vodu ani mléko | iStock
Strouhanku si připravte doma čerstvou a vláčnou | iStock
Řízky smažte pozvolna ve vyšší vrstvě sádla nebo přepuštěného másla | iStock
Řízku s bramborovou kaší málokdo odolá | iStock
Někdo si ale řízek nedokáže představit s ničím jiným než s bramborovým salátem | iStock
Dalšímu zase víc chutná řízek s hranolky | iStock
Hodí se ale i opečené brambory nebo vařené brambory | iStock
Při podávání byste neměli zapomenout na plátek nebo měsíček citronu. Hodí se i kyselá okurka | iStock