5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého
Díky našim tipům budou vaše moučníky ještě lepší
|
iStock
Nechcete, aby se vám příště dortový korpus při pečení uprostřed vyboulil? Vymažte a vysypte jen dno formy, boky nechte nevymazané
|
iStock
Při pečení dortového korpusu můžete také do středu těsta zapíchnout makaron nebo nerezovou trubičku. Odvedou přebytečnou páru a těsto se vrátí do roviny
|
iStock
Při vrstvení těsta do formy nezapomeňte nechat okraje formy vyšší a uprostřed těsta vytvořit malou prohlubeň. Při pečení se pak korpus vyrovná
|
iStock
Pokud do kynutého těsta přidáte jogurt, nakyne díky němu lépe a bude vláčnější. Vyzkoušet ale můžete i podmáslí. Když v něm rozmícháte droždí místo klasického mléka, těsto rychle vykyne a bude obzvlášť lehké a nadýchané
|
iStock
Povrch kynutého těsta před vložením do trouby potřete bílkem se lžičkou medu. Po upečení bude mít mnohem lepší barvu
|
iStock
Chcete, aby byla drobenka křupavější? Přidejte do ní med
|
iStock
Aby vám příště při přípravě bublaniny všechno ovoce nepropadalo opět až na dno, použijte osvědčený fígl našich babiček a obalte ho nejdřív v mouce
|
iStock
Pokud se vám nedaří bábovku vyklopit z formy, postavte ji na talíř a navrch formy položte utěrku namočenou ve studené vodě. Po chvilce zkuste, jestli se bábovka uvolnila. Pokud ne, podle potřeby utěrku znovu namočte
|
iStock
Příště zkuste formu místo mouky vysypat třeba strouhaným kokosem nebo mletými ořechy
|
iStock
Těsto na buchtu nebo koláč bude nadýchanější, když k celým vejcím nebo jen žloutkům při šlehání přidáte lžíci horké vody na každé použité vajíčko
|
iStock