Logo magazínu

Šťavnatý steak: Nejdůležitější jsou výběr masa a správné uležení

2 / 12
Prohlédnout znovu

Šťavnatý steak: Nejdůležitější jsou výběr masa a správné uležení

Steak s plátkem bylinkového másla zkusíte a už u této kombinace zůstanete | iStock
Video se připravuje ...
Bylinkové máslo dostane už tak skvělý steak na vyšší level | iStock
I doma na pánvi můžete připravit steak jako od profesionálního kuchaře | iStock
Nejkřehčí jsou steaky z masa, které je prorostlé tukem. Při tepelné úpravě tento tuk povolí, rozpustí se a udělá maso šťavnatější a taky chutnější | iStock
Zásadně maso před přípravou nesolte, pustilo by vodu | iStock
Na otáčení používejte kleště, do masa nikdy nepíchejte například vidličkou | iStock
Pořiďte si kvalitní litinovou pánev se silným dnem | iStock
Hotový steak vždy nechte odpočinout, jinak by vám z něj po zakrojení vytekla všechna šťáva | iStock
Doba přípravy se liší podle toho, jak máte steak rádi, zda krvavý, středně, nebo úplně propečený. Čím pružnější maso je, tím je uvnitř syrovější | iStock
Grilovaný T-bone steak s rozmarýnem | iStock
Steak servírujte nejlépe rozkrájený | iStock