Šťavnatý steak: Nejdůležitější jsou výběr masa a správné uležení
2
/
12
Prohlédnout znovu
Šťavnatý steak: Nejdůležitější jsou výběr masa a správné uležení
Steak s plátkem bylinkového másla zkusíte a už u této kombinace zůstanete
|
iStock
Video se připravuje ...
Bylinkové máslo dostane už tak skvělý steak na vyšší level
|
iStock
I doma na pánvi můžete připravit steak jako od profesionálního kuchaře
|
iStock
Nejkřehčí jsou steaky z masa, které je prorostlé tukem. Při tepelné úpravě tento tuk povolí, rozpustí se a udělá maso šťavnatější a taky chutnější
|
iStock
Zásadně maso před přípravou nesolte, pustilo by vodu
|
iStock
Na otáčení používejte kleště, do masa nikdy nepíchejte například vidličkou
|
iStock
Pořiďte si kvalitní litinovou pánev se silným dnem
|
iStock
Hotový steak vždy nechte odpočinout, jinak by vám z něj po zakrojení vytekla všechna šťáva
|
iStock
Doba přípravy se liší podle toho, jak máte steak rádi, zda krvavý, středně, nebo úplně propečený. Čím pružnější maso je, tím je uvnitř syrovější
|
iStock
Grilovaný T-bone steak s rozmarýnem
|
iStock
Steak servírujte nejlépe rozkrájený
|
iStock