Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
4
/
14
Prohlédnout znovu
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Domácí nakládané okurky
|
iStock
Na nakládání jsou ideální menší okurky.
|
iStock
Video se připravuje ...
Okurky nejdříve namočte do vody a pak pečlivě omyjte kartáčkem.
|
iStock
Video se připravuje ...
Kromě nejrůznějšího koření se využívají při nakládání například i vinné, višňové, rybízové nebo i dubové listy.
|
iStock
Každý recept na nakládačky má trochu jiný poměr surovin.
|
iStock
Někdo přidává do nakládaček i česnek.
|
iStock
Okurky je nutné předem důkladně omýt, nejlépe kartáčkem.
|
iStock
Na nakládání jsou ideální tvrdší okurky velké asi 5–10 cm.
|
iStock
Letošní nakládané okurky si můžete vychutnat už po pár týdnech.
|
iStock
Někdo do sklenic přidává i vinné listy.
|
iStock
Sklenice by měly být úplně zaplněné, aby v nich okurky volně neplavaly.
|
iStock
Větší okurky můžete zavařit i nakrájené.
|
iStock