Logo magazínu

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky

4 / 14
Prohlédnout znovu

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky

Domácí nakládané okurky | iStock
Na nakládání jsou ideální menší okurky. | iStock
Video se připravuje ...
Okurky nejdříve namočte do vody a pak pečlivě omyjte kartáčkem. | iStock
Video se připravuje ...
Kromě nejrůznějšího koření se využívají při nakládání například i vinné, višňové, rybízové nebo i dubové listy. | iStock
Každý recept na nakládačky má trochu jiný poměr surovin. | iStock
Někdo přidává do nakládaček i česnek. | iStock
Okurky je nutné předem důkladně omýt, nejlépe kartáčkem. | iStock
Na nakládání jsou ideální tvrdší okurky velké asi 5–10 cm. | iStock
Letošní nakládané okurky si můžete vychutnat už po pár týdnech. | iStock
Někdo do sklenic přidává i vinné listy. | iStock
Sklenice by měly být úplně zaplněné, aby v nich okurky volně neplavaly. | iStock
Větší okurky můžete zavařit i nakrájené. | iStock