Logo magazínu

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?

5 / 12
Prohlédnout znovu

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?

Ne všechna éčka v potravinách jsou špatná. | iStock
Video se připravuje ...
Do uzenin se přidávají dusitany, které je chrání před bakteriemi a dodávají jim hezkou růžovou barvu. | iStock
Pod kódem E100 se skrývá neškodné barvivo kurkumin. | iStock
Kód E406 má agar. | iStock
Obávanou přídatnou látkou pro zvýraznění chuti a vůně je glutaman sodný s kódem E621. | iStock
Éčka pod drobnohledem | iStock
Čím barevnější jídlo je, tím v něm nejspíš bude více éček. | iStock
Zkuste se někdy podívat na obal instantních nudlových polévek... | iStock
Hodně barevné bývají třeba i limonády. | iStock
Karagenan neboli E407 se používá jako stabilizátor a přírodní zahušťovadlo. | iStock
Zahušťovadla a barviva se hodně používají například do jogurtů. | iStock