Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
3
/
12
Prohlédnout znovu
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Ne všechna éčka v potravinách jsou špatná.
|
iStock
Video se připravuje ...
Do uzenin se přidávají dusitany, které je chrání před bakteriemi a dodávají jim hezkou růžovou barvu.
|
iStock
Pod kódem E100 se skrývá neškodné barvivo kurkumin.
|
iStock
Kód E406 má agar.
|
iStock
Obávanou přídatnou látkou pro zvýraznění chuti a vůně je glutaman sodný s kódem E621.
|
iStock
Éčka pod drobnohledem
|
iStock
Čím barevnější jídlo je, tím v něm nejspíš bude více éček.
|
iStock
Zkuste se někdy podívat na obal instantních nudlových polévek...
|
iStock
Hodně barevné bývají třeba i limonády.
|
iStock
Karagenan neboli E407 se používá jako stabilizátor a přírodní zahušťovadlo.
|
iStock
Zahušťovadla a barviva se hodně používají například do jogurtů.
|
iStock