Logo magazínu

Kvíz: Prospěšné a jedovaté látky v zelenině a ovoci. Otestujte své znalosti!

3 / 16
Prohlédnout znovu

Kvíz: Prospěšné a jedovaté látky v zelenině a ovoci. Otestujte své znalosti!

Zelenina i ovoce jsou velmi zdravé. | iStock
Ovoce a zeleninu byste měli jíst každý den. | iStock
Rajčata jsou ještě zdravější, když je tepelně upravíte. | iStock
Rajčata jsou velmi zdravá, musí být ale zralá. Zelená obsahují jednu jedovatou látku. | iStock
Video se připravuje ...
Česnek je superpotravina a má v kuchyni nezastupitelné místo. | iStock
Mrkev je dobrá nejen na oči. | iStock
Ovoce a zeleninu byste měli jíst každý den. | iStock
Chilli papričky obsahují pálivý kapsaicin, který může být ve větším množství nebezpečný. | iStock
Pokud je cuketa hořká, nejezte ji. Může být totiž jedovatá. | iStock
Rebarbora obsahuje látky, které ve větším množství škodí zdraví. Jsou ale spíš v listech. | iStock
Kolik sníte denně ovoce a zeleniny? | iStock
Říká se, že člověk by měl sníst jedno jablko denně. | iStock
Zázvor je prospěšný hlavně v době chřipek a nachlazení. | iStock
Víte, proč byste neměli jíst zelené nebo naklíčené brambory? | iStock
Červená řepa je velmi zdravá, a když se dobře připraví, tak i velmi chutná. | iStock