Kvíz: Prospěšné a jedovaté látky v zelenině a ovoci. Otestujte své znalosti!
2
/
16
Prohlédnout znovu
Kvíz: Prospěšné a jedovaté látky v zelenině a ovoci. Otestujte své znalosti!
Zelenina i ovoce jsou velmi zdravé.
|
iStock
Ovoce a zeleninu byste měli jíst každý den.
|
iStock
Rajčata jsou ještě zdravější, když je tepelně upravíte.
|
iStock
Rajčata jsou velmi zdravá, musí být ale zralá. Zelená obsahují jednu jedovatou látku.
|
iStock
Video se připravuje ...
Česnek je superpotravina a má v kuchyni nezastupitelné místo.
|
iStock
Mrkev je dobrá nejen na oči.
|
iStock
Ovoce a zeleninu byste měli jíst každý den.
|
iStock
Chilli papričky obsahují pálivý kapsaicin, který může být ve větším množství nebezpečný.
|
iStock
Pokud je cuketa hořká, nejezte ji. Může být totiž jedovatá.
|
iStock
Rebarbora obsahuje látky, které ve větším množství škodí zdraví. Jsou ale spíš v listech.
|
iStock
Kolik sníte denně ovoce a zeleniny?
|
iStock
Říká se, že člověk by měl sníst jedno jablko denně.
|
iStock
Zázvor je prospěšný hlavně v době chřipek a nachlazení.
|
iStock
Víte, proč byste neměli jíst zelené nebo naklíčené brambory?
|
iStock
Červená řepa je velmi zdravá, a když se dobře připraví, tak i velmi chutná.
|
iStock