Domácí bagety na chlebíčky nebo kanapky: Zkuste fígl babiček, jak donutit těsto kynout
Bagety můžete podávat i jako přílohu.
|
Veronika Moučková
Video se připravuje ...
Mouku a sůl nasypte do zadělávací mísy.
|
Veronika Moučková
Rozpusťte sádlo, ale nesmí být horké.
|
Veronika Moučková
Do mouky udělejte dva důlky. Do jednoho nasypte sušené droždí, do druhého přidejte 6 lžic sádla a vypracujte těsto, které nechte vykynout.
|
Veronika Moučková
Vykynuté těsto rozdělte na třetiny a vytvarujte bagety.
|
Veronika Moučková
Bagety položte do formy. Nemáte-li formu, upečte je na plechu a oddělte je složeným pečicím papírem.
|
Veronika Moučková
Vytvarované bagety nechte v teple ještě nakynout.
|
Veronika Moučková
Správně vypečené bagety mají křupavou kůrku a zlatou barvu.
|
Veronika Moučková
K bagetám se skvěle hodí různé pomazánky, například ze sýra, másla s česnekem, hořčicí a uzeninou.
|
Veronika Moučková