Se zásobou brambor se vám vyhne bída. Upečte si bramborové tašky se škvarky a jednou tajnou ingrediencí
5
/
24
Prohlédnout znovu
Se zásobou brambor se vám vyhne bída. Upečte si bramborové tašky se škvarky a jednou tajnou ingrediencí
Brambory jsou velmi vděčná surovina
|
iStock
Brambory se liší tvarem, velikostí, barvou i způsobem použití
|
iStock
Brambory je dobré vybírat podle varných typů
|
iStock
Bramborové noky
|
iStock
Aby brambory dlouho vydržely, skladujte je neumyté v chladu a temnu
|
iStock
Zapečené brambory
|
iStock
Video se připravuje ...
Bramborová kaše
|
iStock
Video se připravuje ...
Brambory se většinou vaří jako příloha
|
iStock
Video se připravuje ...
Křupavé domácí hranolky
|
iStock
Klasický bramborový salát
|
iStock
Plněné bramborové knedlíky
|
iStock
Pečené brambory plněné sýrem a slaninou
|
iStock
Bramborové tašky se škvarky a sušenými švestkami byly tradičním jídlem na jihu Moravy.
|
Veronika Moučková
Pro rychlejší a jednodušší postup si nejprve připravte vařené a vychladlé brambory, které najemno postrouháte do polohrubé mouky, dále vajíčko, opraženou krupici, rozpuštěné sádlo, sůl, nakrájené sušené švestky a škvarky.
|
Veronika Moučková
Z brambor, mouky, vejce a soli vypracujte těsto.
|
Veronika Moučková
Těsto vyválejte na placku silnou cca 3mm.
|
Veronika Moučková
Bramborovou placku potřete rozpuštěným sádlem a posypte opraženou krupicí.
|
Veronika Moučková
Škvarky a sušené švestky rozprostřete na placku.
|
Veronika Moučková
Rozválené těsto s náplní smotejte do nohavice (podobně jako štrůdl).
|
Veronika Moučková
Rukojetí vařečky „nakrájejte“ jednotlivé tašky.
|
Veronika Moučková
Tašky naskládejte na vymaštěný plech a potřete pomocí mašlovačky sádlem.
|
Veronika Moučková