Logo magazínu

Se zásobou brambor se vám vyhne bída. Upečte si bramborové tašky se škvarky a jednou tajnou ingrediencí

1 / 24
Prohlédnout znovu

Se zásobou brambor se vám vyhne bída. Upečte si bramborové tašky se škvarky a jednou tajnou ingrediencí

Brambory jsou velmi vděčná surovina | iStock
Brambory se liší tvarem, velikostí, barvou i způsobem použití | iStock
Brambory je dobré vybírat podle varných typů | iStock
Bramborové noky | iStock
Aby brambory dlouho vydržely, skladujte je neumyté v chladu a temnu | iStock
Zapečené brambory | iStock
Video se připravuje ...
Bramborová kaše | iStock
Video se připravuje ...
Brambory se většinou vaří jako příloha | iStock
Video se připravuje ...
Křupavé domácí hranolky | iStock
Klasický bramborový salát | iStock
Plněné bramborové knedlíky | iStock
Pečené brambory plněné sýrem a slaninou | iStock
Bramborové tašky se škvarky a sušenými švestkami byly tradičním jídlem na jihu Moravy. | Veronika Moučková
Pro rychlejší a jednodušší postup si nejprve připravte vařené a vychladlé brambory, které najemno postrouháte do polohrubé mouky, dále vajíčko, opraženou krupici, rozpuštěné sádlo, sůl, nakrájené sušené švestky a škvarky. | Veronika Moučková
Z brambor, mouky, vejce a soli vypracujte těsto. | Veronika Moučková
Těsto vyválejte na placku silnou cca 3mm. | Veronika Moučková
Bramborovou placku potřete rozpuštěným sádlem a posypte opraženou krupicí. | Veronika Moučková
Škvarky a sušené švestky rozprostřete na placku. | Veronika Moučková
Rozválené těsto s náplní smotejte do nohavice (podobně jako štrůdl). | Veronika Moučková
Rukojetí vařečky „nakrájejte“ jednotlivé tašky. | Veronika Moučková
Tašky naskládejte na vymaštěný plech a potřete pomocí mašlovačky sádlem. | Veronika Moučková