Slunečnicový, olivový nebo lanýžový. Jak se vyznat v olejích a kdy který z nich použít?
Jak se vyznat v tom, kdy sáhnout po slunečnicovém, řepkovém, olivovém nebo třeba lanýžovém oleji?
|
iStock
Video se připravuje ...
Každý olej má trochu jiné vlastnosti i způsob použití
|
iStock
Slunečnicový olej je lehký, neutrální olej s vysokým obsahem vitamínu E a omega-6 mastných kyselin. Díky své jemné chuti je univerzální a lze jej použít v teplé i studené kuchyni.
|
iStock
Dresink z medu a hořčice
|
iStock
Řepkový olej
|
iStock
Bramborové lupínky
|
iStock
Olivový olej
|
iStock
Extra panenský olivový olej je ideální pro studenou kuchyni, kde vynikne jeho chuť.
|
iStock
Salát caprese
|
iStock
Lanýžový olej
|
iStock
Rizoto s parmazánem
|
iStock
Salát s červenou řepou, kozím sýrem a ořechy
|
iStock
Dýňový olej je výborný do salátů, polévek, na dochucení hotových pokrmů nebo jako základ pro dresinky. Nepoužívejte jej na smažení, aby neztratil své cenné živiny a chuť.
|
iStock
dýňová polévka
|
iStock
Kokosový olej má sladkou, exotickou chuť a pevnou konzistenci při pokojové teplotě.
|
iStock