Logo magazínu

Slunečnicový, olivový nebo lanýžový. Jak se vyznat v olejích a kdy který z nich použít?

2 / 18
Prohlédnout znovu

Slunečnicový, olivový nebo lanýžový. Jak se vyznat v olejích a kdy který z nich použít?

Jak se vyznat v tom, kdy sáhnout po slunečnicovém, řepkovém, olivovém nebo třeba lanýžovém oleji? | iStock
Video se připravuje ...
Každý olej má trochu jiné vlastnosti i způsob použití | iStock
Slunečnicový olej je lehký, neutrální olej s vysokým obsahem vitamínu E a omega-6 mastných kyselin. Díky své jemné chuti je univerzální a lze jej použít v teplé i studené kuchyni. | iStock
Dresink z medu a hořčice | iStock
Řepkový olej | iStock
Bramborové lupínky | iStock
Olivový olej | iStock
Extra panenský olivový olej je ideální pro studenou kuchyni, kde vynikne jeho chuť. | iStock
Salát caprese | iStock
Lanýžový olej | iStock
Rizoto s parmazánem | iStock
Salát s červenou řepou, kozím sýrem a ořechy | iStock
Dýňový olej je výborný do salátů, polévek, na dochucení hotových pokrmů nebo jako základ pro dresinky. Nepoužívejte jej na smažení, aby neztratil své cenné živiny a chuť. | iStock
dýňová polévka | iStock
Kokosový olej má sladkou, exotickou chuť a pevnou konzistenci při pokojové teplotě. | iStock
Video se připravuje ...
Kokosové palačinky | iStock