Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
2
/
14
Prohlédnout znovu
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Svatojánské ořechy
|
iStock
Video se připravuje ...
Svatojánské ořechy
|
iStock
Svatojánské ořechy jsou měkké a dají se snadno krájet.
|
iStock
Video se připravuje ...
Důležité je odhadnout správný čas, kdy se mají ořechy sbírat.
|
iStock
Uvnitř zelených ořechů by ještě neměla být vytvořená skořápka.
|
iStock
Zelené ořechy se sbírají kolem svátku svatého Jana.
|
iStock
Uvnitř ořechů by ještě neměla být tvrdá skořápka.
|
iStock
Zelené ořechy se nejdříve musí propíchnout a nechat máčet ve vodě, aby nebyly hořké.
|
iStock
Likér během macerování postupně mění barvu ze světlé na tmavou.
|
iStock
Ze zelených ořechů se vyrábí i svatojánská ořechovka.
|
iStock
Svatojánské ořechy
|
iStock
Svatojánské ořechy mají černou barvu.
|
iStock