Logo magazínu

Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?

1 / 14
Prohlédnout znovu

Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?

Svatojánské ořechy | iStock
Video se připravuje ...
Svatojánské ořechy | iStock
Svatojánské ořechy jsou měkké a dají se snadno krájet. | iStock
Video se připravuje ...
Důležité je odhadnout správný čas, kdy se mají ořechy sbírat. | iStock
Uvnitř zelených ořechů by ještě neměla být vytvořená skořápka. | iStock
Zelené ořechy se sbírají kolem svátku svatého Jana. | iStock
Uvnitř ořechů by ještě neměla být tvrdá skořápka. | iStock
Zelené ořechy se nejdříve musí propíchnout a nechat máčet ve vodě, aby nebyly hořké. | iStock
Likér během macerování postupně mění barvu ze světlé na tmavou. | iStock
Ze zelených ořechů se vyrábí i svatojánská ořechovka. | iStock
Svatojánské ořechy | iStock
Svatojánské ořechy mají černou barvu. | iStock