Logo magazínu

Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty

2 / 16
Prohlédnout znovu

Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty

Stonky rebarbory je nutné očistit škrabkou na zeleninu. | iStock
Sezona rebarbory je krátká, trvá přibližně od půlky května do svátku svatého Jana, tedy 24. června. | iStock
Video se připravuje ...
Domácí rebarborový sirup | iStock
Rebarbora je výborná v kombinaci s jahodami. | iStock
Rebarbora | iStock
Nejlepší je rebarbora v různých koláčích a moučnících, kde se často kombinuje s jahodami. | iStock
Rebarborový koláč s tvarohem | iStock
Rebarborový koláč s tvarohem | iStock
V koláčích se často využívá barevnost stonků. | iStock
Rebarborový koláč | iStock
Z rebarbory se dělají i zavařeniny | iStock
Rebarbora se sklízí postupně odlamováním stonků. | iStock
Rebarborové čatní | iStock
Panna cotta s rebarborou | iStock
Rebarborové čatní | iStock