Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
5
/
14
Prohlédnout znovu
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky rostou od dubna do června hlavně na loukách nebo na okrajích lesů.
|
iStock
Video se připravuje ...
Májovky patří mezi nejchutnější houby.
|
iStock
Čirůvka májovka nebo zkrátka jen májovka
|
iStock
Májovky mají bílou nebo krémovou barvu a v mládí vypouklý klobouk.
|
iStock
U starších májovek je klobouk zvlněný.
|
iStock
Májovky poznáte také podle velmi hustých lupenů na spodní části klobouku.
|
iStock
Májovky rostou na místech, kde byly i před rokem.
|
profimedia.cz
Často rostou ve skupinkách, takzvaných čarodějných kruzích.
|
profimedia.cz
Krémová houbová polévka
|
F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Houbové rizoto
|
iStock
Kyseláče
|
F.O.O.D.
Z májovek je výborná omáčka.
|
profimedia.cz