Logo magazínu

Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?

1 / 14
Prohlédnout znovu

Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?

Májovky rostou od dubna do června hlavně na loukách nebo na okrajích lesů. | iStock
Májovky patří mezi nejchutnější houby. | iStock
Čirůvka májovka nebo zkrátka jen májovka | iStock
Video se připravuje ...
Májovky mají bílou nebo krémovou barvu a v mládí vypouklý klobouk. | iStock
U starších májovek je klobouk zvlněný. | iStock
Májovky poznáte také podle velmi hustých lupenů na spodní části klobouku. | iStock
Májovky rostou na místech, kde byly i před rokem. | profimedia.cz
Často rostou ve skupinkách, takzvaných čarodějných kruzích. | profimedia.cz
Krémová houbová polévka | F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Houbové rizoto | iStock
Kyseláče | F.O.O.D.
Z májovek je výborná omáčka. | profimedia.cz