Logo magazínu

Borůvková marmeláda, malinový džem nebo pečený čaj: Zavařování v plném proudu

1 / 7
Prohlédnout znovu

Borůvková marmeláda, malinový džem nebo pečený čaj: Zavařování v plném proudu

Kam se hrabe kupovaný! Domácí džem se postará o ty nejlepší snídaně a hodí se i při pečení | istock
Během vaření ovoce nezapomínejte promíchávat, hlavně ke konci, kdy džem houstne. Kvůli cukru se totiž snadno připálí | istock
Ujistěte se, že jsou sklenice, do kterých zavařeninu nalíváte, dobře umyté. Ve správně uzavřených čistých sklenicích džem vydrží i bez chemie | istock
Malinová limonáda chutná nejlépe s mátou, meduňkou nebo s vanilkou | istock
Rybíz dobře doplní i ovoce s méně výraznou chutí – třeba angrešt nebo meruňky | istock
Černý rybíz se pro přípravu džemu hodí perfektně. Díky vysokému obsahu pektinu se obejde i bez chemie | istock
Dobré ráno! Kdo by se nechtěl probudit vůní čerstvých lívanců a domácího džemu? | istcok