KVÍZ: Poznáte nejchutnější české houby? Otestujte se!
2
/
14
Prohlédnout znovu
KVÍZ: Poznáte nejchutnější české houby? Otestujte se!
Kdo ví, co sbírat, může si přinést z lesa opravdové poklady.
|
iStock
Hříbky, křemenáče, lišky... Všechny jsou skvělé!
|
iStock
Někdo sbírá jen hříbky, někdo pozná i jiné chutné druhy hub.
|
iStock
Sázkou na jistotu jsou hříbky. Těch roste u nás přes 50 druhů. Žádným z nich se neotrávíte, nicméně ne všechny jsou vhodné k jídlu.
|
iStock
Když najdete bedlu, určitě si z ní udělejte řízky nebo kloboučky orestujte na oleji s česnekem a posypte petrželkou.
|
iStock
Velmi chutné jsou některé druhy holubinek.
|
iStock
Znáte kotrč kadeřavý? Dá se z něj udělat skvělá falešná dršťková.
|
iStock
Klouzek je výborná jedlá houba s všestranným použitím.
|
iStock
Vypadá jako bílý míč a je to velmi chutná houba, která patří do rodu pýchavek.
|
iStock
Ryzce jsou velmi chutné houby, které můžete nakládat do octa nebo podusit na másle s kmínem.
|
iStock
Lišky jsou skvělé do kulajdy nebo dušené na smetaně.
|
iStock
Video se připravuje ...
Křemenáče jsou skvělé houby, navíc skoro nečerviví.
|
iStock
Ne všechny muchomůrky jsou jedovaté. Například tato je jedlá a velmi chutná. Říká se jí masák.
|
iStock