Logo magazínu

KVÍZ: Poznáte nejchutnější české houby? Otestujte se!

1 / 14
Prohlédnout znovu

KVÍZ: Poznáte nejchutnější české houby? Otestujte se!

Kdo ví, co sbírat, může si přinést z lesa opravdové poklady. | iStock
Hříbky, křemenáče, lišky... Všechny jsou skvělé! | iStock
Někdo sbírá jen hříbky, někdo pozná i jiné chutné druhy hub. | iStock
Sázkou na jistotu jsou hříbky. Těch roste u nás přes 50 druhů. Žádným z nich se neotrávíte, nicméně ne všechny jsou vhodné k jídlu. | iStock
Když najdete bedlu, určitě si z ní udělejte řízky nebo kloboučky orestujte na oleji s česnekem a posypte petrželkou. | iStock
Velmi chutné jsou některé druhy holubinek. | iStock
Znáte kotrč kadeřavý? Dá se z něj udělat skvělá falešná dršťková. | iStock
Klouzek je výborná jedlá houba s všestranným použitím. | iStock
Vypadá jako bílý míč a je to velmi chutná houba, která patří do rodu pýchavek. | iStock
Ryzce jsou velmi chutné houby, které můžete nakládat do octa nebo podusit na másle s kmínem. | iStock
Lišky jsou skvělé do kulajdy nebo dušené na smetaně. | iStock
Video se připravuje ...
Křemenáče jsou skvělé houby, navíc skoro nečerviví. | iStock
Ne všechny muchomůrky jsou jedovaté. Například tato je jedlá a velmi chutná. Říká se jí masák. | iStock