Slavné moučníky z dob Rakouska-Uherska podle Josefa Maršálka: Jak se dělá dort Sacher, Esterházy nebo linecký koláč?
5
/
22
Prohlédnout znovu
Slavné moučníky z dob Rakouska-Uherska podle Josefa Maršálka: Jak se dělá dort Sacher, Esterházy nebo linecký koláč?
Dort Sacher je nejlepší se šlehačkou
|
iStock
Dort Sacher
|
Česká televize
Upečený korpus rozkrojte na tři pláty.
|
Česká televize
Pláty korpusu spojte k sobě meruňkovým džemem. Tím potřete i celý povrch dortu.
|
Česká televize
Dort přelijte čokoládovou polevou.
|
Česká televize
Čokoládovou polevu rozetřete po celé ploše dortu.
|
Česká televize
Dort Esterházy
|
Česká televize
Na korpus upečte z těsta pět kruhových plátů.
|
Česká televize
Upečené pláty ořízněte, aby měly všechny stejný kruhový tvar.
|
Česká televize
Na krém uvařte pudink a vyšlehejte ho s máslem.
|
Česká televize
Pláty promažte krémem a naskládejte na sebe.
|
Česká televize
Krémem potřete i boky dortu a dejte ho vychladit.
|
Česká televize
Na vršek dortu rozetřete polevu.
|
Česká televize
Na polevu spirálovitě nalijte rozehřátou čokoládu.
|
Česká televize
Pomocí špičky nože nebo špejlí vytvořte na dortu "pavučinu"
|
Česká televize
Linecký koláč s mandlemi
|
Česká televize
Křehké těsto upěchujte do formy a několikrát propíchněte na dně nožem nebo vidličkou.
|
Česká televize
Těsto naplňte rybízovým džemem
|
Česká televize
Zbytek těsta rozválejte a nakrájejte na proužky.
|
Česká televize
Z proužků těsta vytvořte na koláči mřížku.
|
Česká televize
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...