Logo magazínu

Slavné moučníky z dob Rakouska-Uherska podle Josefa Maršálka: Jak se dělá dort Sacher, Esterházy nebo linecký koláč?

2 / 22
Prohlédnout znovu

Slavné moučníky z dob Rakouska-Uherska podle Josefa Maršálka: Jak se dělá dort Sacher, Esterházy nebo linecký koláč?

Dort Sacher je nejlepší se šlehačkou | iStock
Dort Sacher | Česká televize
Upečený korpus rozkrojte na tři pláty. | Česká televize
Pláty korpusu spojte k sobě meruňkovým džemem. Tím potřete i celý povrch dortu. | Česká televize
Dort přelijte čokoládovou polevou. | Česká televize
Čokoládovou polevu rozetřete po celé ploše dortu. | Česká televize
Dort Esterházy | Česká televize
Na korpus upečte z těsta pět kruhových plátů. | Česká televize
Upečené pláty ořízněte, aby měly všechny stejný kruhový tvar. | Česká televize
Na krém uvařte pudink a vyšlehejte ho s máslem. | Česká televize
Pláty promažte krémem a naskládejte na sebe. | Česká televize
Krémem potřete i boky dortu a dejte ho vychladit. | Česká televize
Na vršek dortu rozetřete polevu. | Česká televize
Na polevu spirálovitě nalijte rozehřátou čokoládu. | Česká televize
Pomocí špičky nože nebo špejlí vytvořte na dortu "pavučinu" | Česká televize
Linecký koláč s mandlemi | Česká televize
Křehké těsto upěchujte do formy a několikrát propíchněte na dně nožem nebo vidličkou. | Česká televize
Těsto naplňte rybízovým džemem | Česká televize
Zbytek těsta rozválejte a nakrájejte na proužky. | Česká televize
Z proužků těsta vytvořte na koláči mřížku. | Česká televize
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...