Logo magazínu

Luxusní kremrole a jablečný závin podle Josefa Maršálka: Připravte si je z domácího listového těsta

1 / 21
Prohlédnout znovu

Luxusní kremrole a jablečný závin podle Josefa Maršálka: Připravte si je z domácího listového těsta

Kremrole z listového těsta s bílkovým sněhem | Česká televize
Domácí listové těsto | iStock
Těsto je nutné několikrát rozválet a přeložit, aby mělo co nejvíce vrstev | Česká televize
Hmotu na máslovou kostku zabalte do papíru na pečení | Česká televize
Pak ji rozválejte na obdélník silný asi půl centimetru a dejte chladit | Česká televize
Máslová kostka a vodánek | Česká televize
Máslovou kostku zabalte do rozváleného vodánku | Česká televize
Obojí rozválejte na obdélníkový plát | Česká televize
Rozválený plát třikrát přeložte, zabalte do fólie a dejte vychladit | Česká televize
Kremrole plněné bílkovým sněhem | iStock
Listové těsto na trubičky rozválejte, potřete žloutkem a nakrájejte na proužky | Česká televize
Proužky těsta natočte na kovové trubičky, které nemusíte ničím mastit. Listové těsto je samo o sobě dost tučné. | Česká televize
Trubičky s těstem rozložte na plech a upečte | Česká televize
Ještě teplé kremrole sundejte z trubiček | Česká televize
Do kremrolí nastříkejte z obou stran sníh | Česká televize
Závin z listového těsta s jablky a skořicí | Česká televize
Jablečnou náplň rozložte doprostřed rozváleného těsta | Česká televize
Těsto z obou stran přeložte přes náplň | Česká televize
Okraje závinu nechte otevřené, aby jimi mohl při pečení unikat horký vzduch | Česká televize
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...