Luxusní kremrole a jablečný závin podle Josefa Maršálka: Připravte si je z domácího listového těsta
5
/
21
Prohlédnout znovu
Luxusní kremrole a jablečný závin podle Josefa Maršálka: Připravte si je z domácího listového těsta
Kremrole z listového těsta s bílkovým sněhem
|
Česká televize
Domácí listové těsto
|
iStock
Těsto je nutné několikrát rozválet a přeložit, aby mělo co nejvíce vrstev
|
Česká televize
Hmotu na máslovou kostku zabalte do papíru na pečení
|
Česká televize
Pak ji rozválejte na obdélník silný asi půl centimetru a dejte chladit
|
Česká televize
Máslová kostka a vodánek
|
Česká televize
Máslovou kostku zabalte do rozváleného vodánku
|
Česká televize
Obojí rozválejte na obdélníkový plát
|
Česká televize
Rozválený plát třikrát přeložte, zabalte do fólie a dejte vychladit
|
Česká televize
Kremrole plněné bílkovým sněhem
|
iStock
Listové těsto na trubičky rozválejte, potřete žloutkem a nakrájejte na proužky
|
Česká televize
Proužky těsta natočte na kovové trubičky, které nemusíte ničím mastit. Listové těsto je samo o sobě dost tučné.
|
Česká televize
Trubičky s těstem rozložte na plech a upečte
|
Česká televize
Ještě teplé kremrole sundejte z trubiček
|
Česká televize
Do kremrolí nastříkejte z obou stran sníh
|
Česká televize
Závin z listového těsta s jablky a skořicí
|
Česká televize
Jablečnou náplň rozložte doprostřed rozváleného těsta
|
Česká televize
Těsto z obou stran přeložte přes náplň
|
Česká televize
Okraje závinu nechte otevřené, aby jimi mohl při pečení unikat horký vzduch
|
Česká televize
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...