Logo magazínu

Je tu druhá postní neděle zvaná Pražná. Víte, z čeho se dělá tradiční pokrm pražmo?

4 / 11
Prohlédnout znovu

Je tu druhá postní neděle zvaná Pražná. Víte, z čeho se dělá tradiční pokrm pražmo?

Naklíčená obilná zrna | iStock
Naši předkové dobře věděli, že klíčky různých semen jsou hlavně na konci zimy zdrojem cenných látek. | iStock
Ideální na klíčení je pšenice špalda. | iStock
Oukrop je jednoduchá polévka z česneku utřeného se solí, chleba a kousku sádla, které se zalijí horkou vodou. | Instagram/sarkaskachova
Video se připravuje ...
Postní pokrm připravovaný z krup, zvaný kočičí svatba | iStock
Pučálka | Instagram/lucie_uksova
Během půstu se často jedly kroupy. | iStock
Postní jídlo šoulet se připravuje z krupek. | recepty.cz
Video se připravuje ...
Základem jídelníčku byly i brambory a kořenová zelenina. | iStock