Mikuláš s prestižní soutěží Regionální potravina

28. listopadu 2017 • 00:00
Prezentace klienta • 

K adventnímu času patří stále řada zvyků, které nás spojují s našimi předky. Jedním z nejznámějších je mikulášská nadílka, na kterou se každoročně těší nejen děti, ale také jejich rodiče a prarodiče. Třeba i vy si ale každým rokem říkáte, že by to chtělo do tradičního nadělování vnést nějakou inovaci a nabídnout rodině něco jiného než trochu okoukané sladkosti a další drobnosti. Pak právě pro vás máme zajímavou nabídku: Prožijte letošního Mikuláše s vítěznými výrobky oceněnými značkou Regionální potravina.

Svatý Mikuláš je historicky doloženou postavou. Narodil se v Řecku na konci 3. století a byl biskupem v městě Myra a celý život bojoval proti nespravedlnosti a chudobě. Za víru v křesťanského boha byl ale nakonec uvržen do žaláře a popraven. O jeho laskavosti se ale šířily zvěsti i po jeho mučednické smrti a na těchto legendách je založena i naše tradiční mikulášská nadílka.

Návrat ke kořenům

Mnohé rodiny se dnes při vhodných příležitostech rády vracejí  „ke kořenům“, tedy k tomu, co bylo vypěstováno nebo vyrobeno u nás,  což platí i o mikulášském nadělování. A vybírat je opravdu z čeho, vždyť v každém regionu najdeme řadu lokálních producentů, kteří pracují s domácími surovinami a často vyrábějí potraviny tradičnímu postupy. Řada z těchto potravinářských produktů se honosí oceněním Regionální potravina, které získávají jen ty nejlepší z lokálních výrobků. Jedná se zároveň o jedinou značku svého druhu, která je soutěží vyhlašovanou Ministerstvem zemědělství, v níž každý držitel značky Regionální potravina vlastně zvítězil, protože byl vybrán odbornou porotou jako nejlepší mezi mnoha konkurenty.

Autor: Regionální potravina"

Nabídka je víc než pestrá

Pokud navštívíte internetovou stránku projektu Regionální potravina, najdete tam i bohatý přehled všech výrobků, které jsou nositeli tohoto ocenění. Jsou rozděleny podle jednotlivých regionů a budete překvapeni, kolik tuzemských produktů se už do této prestižní rodiny dostalo. Nabídka lákavých pochoutek je skutečně pestrá, protože seznam oceněných vítězů soutěže Regionální potravina se každoročně rozšiřuje.

Mezi nimi si určitě vyberete i takové, které se přímo hodí do mikulášských dárkových košíků a punčoch: například Frydrychovy křížaly z farmy, lahodné Bohemia mošty, vynikající Zabíjačkovou paštiku z Uherského Hradiště, Vizovické sušené švestky, Medovicový med z Jasenné, Julčin tučný tvaroh s medem z farmy Létající koza v Českém středohoří, Vinný mošt z Pálavy, Horňácké patizonky, Hroznové želé ze Šardic, Pampeliškový karamel z Českého Krumlova nebo slaďoučký Špaldovník ze Strakonic…