Michelinská restaurace podává pokrmy z jídla pro vojáky. Jak vypadá naservírované?
Zajímalo vás někdy, jak vypadá jídlo, které dostávají vojáci v bojových jednotkách? A napadlo vás někdy, že by ho mohly podávat i prestižní restaurace? Když se podíváte do balíčků, které dostávají američtí, ruští nebo čínští vojáci, tak odpověď bude jednoznačná: To by učinil leda blázen. Jenže šéfkuchař Chuck George, kameraman Jimmy Pham a fotograf Henry Hargreaves se přesto pokusili o zázrak – naservírovali vojenské jídlo, jako kdyby ho nabízeli v prestižní restauraci. A povedlo se.
Autoři projektu použili balíčky jídla, které dostávají bojové jednotky Spojených států, Ruska, Číny, Francie, Jižní Koreje a Litvy. Jak je vidět z fotografií, je vždy důležité, jak jídlo také vypadá na talíři, i to prodává.
A proč se vlastně jmenovaná trojice k takovému pokusu odhodlala? Vojáky a vojačky v bojových jednotkách považují za chrabré lidi, kteří si kvůli své odvaze zaslouží úctu a měli by podle nich dostávat i dobré jídlo. To samozřejmě v bojových podmínkách či na cvičeních není možné, ale co se dá z jejich jídla vytvořit, na to se můžete podívat.
Článek vyšel na webu Reflex.cz. Další zajímavé fotogalerie Reflexu najdete ZDE.