Marmeládová královna Blanka Milfaitová je opět zlatá

20. března 2018 • 00:00

Blanka Milfaitová je známá marmeládová královna, úspěšná autorka dvou kulinářských cestopisů a tvůrce marmelád, které snídá i královský dvůr. A nyní už počtvrté zvítězila v mezinárodní soutěži The World’s Original Marmalade Awards, která oceňuje ty nejlepší marmelády světa.

Marmeládová královna Blanka Milfaitová 

Blanka rozjela své podnikání na samotě v šumavských lesích, kde začala vařit marmelády a prodávat je na menších farmářských trzích či v obchůdcích. V roce 2013 si přivezla dvě zlaté medaile z mezinárodní soutěže The World's Original Marmalade Awards a od té doby její marmelády zná celý svět. To, že je opravdovou marmeládovou královnou, letos na soutěži opět potvrdila. Už počtvrté pro své marmelády získala ocenění „nejlepší na světě“.

Blanka začala vyrábět marmelády na Šumavě pro farmářské trhy Blanka začala vyrábět marmelády na Šumavě pro farmářské trhy • Autor: istock

 

Proč jsou její marmelády tak oblíbené?

Jsou poctivé, z nejlepšího ovoce na světě a neobsahují žádné náhražky. Místo toho obsahují kvalitní cukr, špičkový šumavský med a občas něco navíc. Její marmelády mají kromě kvalitních surovin i příběh. Kromě toho, že každá zavařenina je vyrobena ručně, Blanka si vždy každou surovinu pečlivě vybírá. Dokonce kvůli tomu cestuje kamkoliv na světě, aby mohla uvařit marmeládu z nejlepšího ovoce na místě, kde se vyskytuje. I o tom jsou její knížky  Příběh opravdové vášně a Příběh psaný do vody  které představují nejenom její cestování skrz Evropou a Afrikou, ale také vzpomínky na soutěž a hledání sebe sama.

Rozhovor s Blankou Milfaitovou čtěte ZDE: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác

 

 

Autor: Tereza Langmajerová