Český džem dobyl gastronomickou soutěž v Londýně!

10. října 2017 • 11:55

Nejvyšší ocenění z té nejprestižnější gurmánské soutěže míří letos do Česka. Úspěch v soutěži Great Taste Awards si zasloužil Fíkovo hruškový džem s bílým karibským rumem značky Rose Garden. Získal tři hvězdy a zařadil se k těm nejlepším a nejkvalitnějším potravinám světa. Není se čemu divit, jeho chuť je naprosto skvělá! 

Jak probíhá soutěž Great Taste Awards?

Více než 12 tisíc soutěžících, přes 500 porotců a téměř půl roku pečlivého hodnocení. Tak vypadal letošní ročník nejprestižnější gurmánské soutěže na světě Great Taste Awards, tentokrát v Londýně. Scházejí se zde ty nejlepší výrobky z celého světa, a to nejenom džemy, ale i alkoholické nápoje, čerstvé maso, zmrzlina, pekařské či uzenářské delikatesy.

Český džem Rose Garden získal gastronomického „Oscara“ Český džem Rose Garden získal gastronomického „Oscara“ • Autor: Kateřina Přibylová

V porotě soutěže Great Taste Awards zasedají gastro odborníci, kuchaři s Michelinskými hvězdami, kritici, zástupci těch nejvyhlášenějších restaurací a mnozí další odborníci z oboru. Ochutnávky probíhají naslepo a hodnotí se chuť a kvalita.

Český džem Rose Garden získal gastronomického „Oscara“ Český džem Rose Garden získal gastronomického „Oscara“ • Autor: Kateřina Přibylová

Trojitá hvězda pro český džem! 

„Získat i jen jednu hvězdu v soutěži Great Taste Awards je nesmírná pocta. Dvě třetiny soutěžících odcházejí obvykle s prázdnou. Moje trojitá hvězda hned napoprvé, to je úplná paráda,“ říká Jozefína Růžičková, která se svojí značkou Rose Garden uspěla letos dokonce čtyřikrát. Kromě Fíkovo hruškového džemu s bílým karibským rumem, který získal nejvyšší možné ocenění v podobě tří hvězd, získala také dvě hvězdy za Šípkový džem s vanilkou a po jedné pak za Borůvkovo bezinkový džem s vanilkou a Klementinkovou marmeládu. Jozefína si plní sny a svého rozhodnutí opustit zaměstnání a začít vyrábět marmelády opravdu nelituje. Svou vášeň sdílí nejenom se svým okolí, ale kromě Great Taste Awards uspěla také několikrát na prestižní soutěži World's Original Marmalade Awards, odkud si kromě ocenění odvezla spolupráci s luxusním londýnským obchodem Fortnum&Mason, kde je možné marmelády zakoupit.

Jozefína Růžičková Jozefína Růžičková • Autor: Kateřina Přibylová

Autor: Redakce