Galetka provoní F.O.O.D. piknik francouzskými palačinkami s čokoládou i se šunkou

Video se připravuje ...
25. srpna 2018 • 00:00

Ať už se rozhodnete pro galettes z pohankového těsta nebo pro sladké crêpes z těsta pšeničného, u stánku Galetky vždycky dostanete kousek Francie. Pokud jste jejich palačinky ještě neochutnali, podívejte se na video, jak to šlo Galetce od ruky loni, a hlavně je letos na zářijovém pikniku časopisu F.O.O.D. už neprošvihněte. 

Piknikové koše plné dobrot, atraktivní program, skvělé jídlo… To je ideální důvod přijít na F.O.O.D. piknik, dát si tu schůzku s někým, s kým jste se dlouho neviděli, a užít si den společně. Vstup je tradičně zdarma a na místě si, tak jako je zvykem, budete moci koupit piknikové koše, dát si něco dobrého u stánků farmářů a kulinářů, rozložit piknikovou deku a užívat si den. Přijďte ochutnat dokonalé francouzské crêpes a galettes z palačinkárny Galetka, kterou vám představíme ve videu v úvodu článku.

Palačinkárna Galetka vybírá suroviny opravdu pečlivě

Podle legendy vznikla první galetka tak, že bretaňský farmář převrhl těsto na rozpálený tál. První voňavá placka byla tedy sice dílem náhody, v Galetce ale nenechávají náhodě nic. Aby byly jejich galetky a crêpes co nejautentičtější, používají francouzské marmelády, belgickou nebo francouzskou čokoládu a domácí karamel i kaštanový krém. Na slano si u nich zase můžete pochutnat třeba na sýru Madeland, oblíbené nivě nebo na francouzském kozím sýru. 

Připomeňte si s námi Galetku na F.O.O.D. pikniku 2017 ve videu v úvodu článku a přijďte příště na pražskou Ladronku ochutnat třeba vyhlášenou rakletovou palačinku.

Více o gastronomickém festivalu F.O.O.D. piknik naleznete ZDE >>>

Autor: Kristina Hamplová