Logo magazínu

Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu

1 / 13
Prohlédnout znovu

Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu

Hustou houbovou polévku můžete klidně podávat i jako hlavní jídlo | iStock
Video se připravuje ...
Dršťková z bedel | profimedia.cz
Jihočeská kulajda | F.O.O.D.
Jako vložku do kysela umíchejte vajíčka na cibulce | F.O.O.D./Marek Bartoš
Kraslická liškajda | F.O.O.D.
Video se připravuje ...
Pokud lišky v lese nenajdete, můžete je koupit i na trzích, počítejte ale s vyšší cenou | iStock
Zkuste jednou místo vaření maso do polévky nejdřív upéct v troubě. Polévka tím získá úplně jinou chuť | F.O.O.D.
Krémovou houbovou polévku dochuťte trochou smetany a dozdobte na másle orestovanými houbami | iStock
Nebojte se čerstvé houby do polévky nakrájet na větší kusy | iStock
Kulajda je nejlepší z čerstvých hub, v zimě ale klidně použijte dopředu namočené houby sušené | iStock
Při přípravě krémové houbové polévky klidně místo vývaru použijte mléko | iStock